Sportmassage

 

Sportmassage

Niet-sporters kunnen dezelfde reacties hebben als sporters. Dit kan bijvoorbeeld komen door overbelasting, een verkeerde (werk)houding of stress. Door sportmassage vloeit alle stress en spanning weg uit lichaam en geest.

Deze massage kan dus iedereen helpen. Als u spierpijn heeft door een verkeerde beweging in de rug, nek of ergens anders in het lichaam. Na een eenmalige inspanning (stevige wandeling) kan het zijn dat je stijve en pijnlijke spieren hebt. Maar ook als je iets te enthousiast bent geweest tijdens het sporten. Bij al deze klachten kan een sportmassage je helpen herstellen. 

Deze massage zorgt voor een betere doorbloeding van de zwaarst belaste spieren en stimuleert extra stofwisseling. De spieren zijn daardoor beter bestand tegen grote kracht die erop wordt uitgeoefend tijdens het sporten. Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel, zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie. 
 

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Een bezoek aan de sportmasseur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar!