Cupping in Hoorn

Cupping

Wat houdt cupping in? Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed. Gifstoffen hopen zich op. Als we pijn hebben, betekent dit een blokkade in de energiestroom van het betreffende deel van het lichaam. Gifstoffen in de spieren en gewrichten worden niet altijd makkelijk door het lichaam afgebroken. Dit kan voor verdere blokkades en dus pijn kan zorgen. Door het gebruiken van cupping-technieken, raken de spieren en huid goed doorbloed. De huid en spieren worden gevoed en de afvalstoffen verdwijnen via de poriën. De emotie die bij de drukpunten hoort wordt ‘losgetrild’ en ontstaat er algehele ontspanning.

Hoe werkt cupping? De huid wordt ingesmeerd met massageolie, cups worden geplaatst en met een vacuümpomp vastgezogen.  Er kan ook worden gemasseerd met de cups, dit geeft een diepgaande, krachtige uitwerking en doorbloeding.

Na een cuppingmassage zijn vaak blauw/rode plekken of strepen op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm). Deze zullen na enkele dagen verdwijnen.